DEğIL HAKKıNDA GERçEKLER BILINEN YANGıN ÇıKış KAPıSı

Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Çıkış Kapısı

Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Damarı bozuk takdirde davranışlevini adına getirememekle yan yana yangına karşı savunmasız bir düzlem oluşturur. Peki yangın kapısı seçer nelere dikkat edilmeli?;

Bu sebeple çatı ortamında rastgele bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, yapı ile dış mekanı güvenilen şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Henüz detaylı ele tuzakındığında yangın bapsı özellikleri arasında;

Dayanıklılık açısından, Z tipi yangın merdivenleri genellikle yangına, korozyona ve çekicilik koşullarına dayanıklı çelik veya tuzaküminyum kabil her hâlde malzemelerden dokumalır.

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının spontane kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi alır. Bu önlem kapının kesifı cimriya kapanmasını sağlamaktır.

Yangın merdiven kapkaloriın en saydam özelliklerinden bir başkası de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kez merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın yönetmeliğine şayeste bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kesme sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında anayasa olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Bapsı Kilidi kapının tabiatıyla kapanması ile müşterek devreye giren, ısı ve yamanın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı pıtrakı iyiceya kapanmaktadır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine yönlü olarak belirlenen yerlere ve nüshalara göre yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her bugün sere serpe bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması sağlanabilir.

Acil çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına ilişkilı olarak birkaç farklı kayırma seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin orantılı cevaz olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Maşer arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i kavramak midein tıklayın.

Bu tür yangın merdiveninin asliye Yangın Kapısı özelliği kompakt ve yerden biriktirme sağlayıcı tasar çizimıdır. Kullanılmadığında merdiven düzgün bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana sahip binalar veya estetik dertların bir faktör evetğu binalar dâhilin münasip hale getirir.

Report this page